Eni boljših spominov na dopustovanje v apartmajih Klif v Izoli so tisti na božanske večerje, ki so nam jih pripravili. Takšne prave večerje, v italijanskem stilu, ki trajajo in trajajo. In ko že od predjedi naprej ne ješ več zaradi lakote ampak samo zato, ker je tko dobr :) Če boste hodili okoli Izole, res priporočam, da jih pokličete in se naročite za kakšno večerjico.
Testenine so bile seveda "samo" za predjed, okus pa tak, da se mi še danes cedijo sline po njih. Sem poskušala sčarati nek približek.
Nič kompliciranega: lističe artičoke z(a)dušimo v malo vode (in dodatkom česna) in ko so ti res zmehčani, jih premešamo oz. pretlačimo. Dodamo malo olivnega olja, po želji še kislo ali sladko smetano in parmezan. Meni je všeč tudi poper.
Kar pa tukaj ni tako zelo enostavno je, kako priti do artičoke, ki nima nitkastih listkov. Oz kaj narediti z njo, da se temu izogneš. Moja današnja varianta je bila bolj mcgajverska - listke sem sicer zdušila, potem pa postrgala, kar je bilo mehkega. Se mi nekako dozdeva, da to ni bil najboljši način :)
Testenine so bile seveda "samo" za predjed, okus pa tak, da se mi še danes cedijo sline po njih. Sem poskušala sčarati nek približek.
Nič kompliciranega: lističe artičoke z(a)dušimo v malo vode (in dodatkom česna) in ko so ti res zmehčani, jih premešamo oz. pretlačimo. Dodamo malo olivnega olja, po želji še kislo ali sladko smetano in parmezan. Meni je všeč tudi poper.
Kar pa tukaj ni tako zelo enostavno je, kako priti do artičoke, ki nima nitkastih listkov. Oz kaj narediti z njo, da se temu izogneš. Moja današnja varianta je bila bolj mcgajverska - listke sem sicer zdušila, potem pa postrgala, kar je bilo mehkega. Se mi nekako dozdeva, da to ni bil najboljši način :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar