nedelja, 26. avgust 2007

Leča s šampinjoni in melancani

Čebulo in česen sem na hitro popražila na kokosovi maščobi, dodala na lističe narezane šampinjone in nato še melancane. Prilila malo vode in pustila dušiti cca 10 min. Na koncu sem dodala peteršilj in poper.

Lečo sem skuhala posebej.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Leča
  • poživi nas s svojimi beljakovinami in nasiti brez preveč kalorij
  • uravnava količino sladkorja v krvi in s tem pomaga proti utrujenost in nezmožnosti za delo
  • krepi delovanje živčnega sistema in možganov
  • daje železo za zastajanje krvi in preskrbo celic s kisikom
  • odvaja vodo iz telesa
  • pomaga pri težavah z ledvicami in mehurjem
  • pospešuje nastajanje hormonov
  • pomaga pri pomlajevanju vezivnih tkiv
  • veča spolno poželenje, sposobnost organizma in krepi potenco
  • pospešuje delovanje genov v celičnih jedrih
  • skrbi za vitalnost in duhovno svežino
Klaus Oberbeil, Christiane Lentz: Zdravilna moč sadja in zelenjave

Ni komentarjev: