nedelja, 26. avgust 2007

Testenine z blitvo

Na maščobi sem na hitro popražila česen in dodala narezano blitvo. Še malo pomešala, prilila malo vode in pustila cca 10 min, da se je blitva zmehčala. Na koncu sem dodala še sladko smetano in pinjole. Tudi permezan ne bi bil odveč, samo ga ni sem imela.

Posebej sem skuhala polnozrnate peresnike in jim dodala omako.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Blitva
  • poživlja možgane in živčevje, daje energijo
  • pomaga pri živčnosti, pomanjkanju koncentracije in pri utrujenosti
  • odpravlja prebavne motnje in razstruplja črevo
  • znižuje količino maščob v krvi
  • krepi imunski sistem, srce in mišičje
  • varuje telesne sluznice
  • krepi kosti in zobe
  • pospešuje nastajanje krvi in celično dihanje
  • pospešuje nastajanje hormonov in daje mentalno svežino
Klaus Oberbeil, Christiane Lentz: Zdravilna moč sadja in zelenjave

Ni komentarjev: