Kuhala sem po receptu Pepike Levstek (knjiga Kuharstvo za vsakogar, darilo moje stare mame). Knjiga, v kateri poiščem predvsem kakšne dobre stare recepte, najraje kadar kuham kaj na žlico. Sicer redko, ker kuhat te zadeve za eno osebo ni niti časovno niti količinsko ekonomično. Vsake toliko pa vseeno paše, še boljše če so kakšni obiski za. Pozimi sem recimo eno prijetno družbico razveselila z vipavsko joto, ki je sodelavki čudežno pozdravila domotožje. Ni slabo, a? :)
Količine za 4 osebe:
Količine za 4 osebe:
- 40 dag rdečega zelja
- limonon sok ali kis
- 4 dag maščobe
- 1 dag sladkorja
- 4 dag čebule
- 10 dag jabolk (1 jabolko)
- sol
- rdeče vino po potrebi
- malo juhe za zalivanje
Ni komentarjev:
Objavite komentar